Forside > Nyheder > Nyhedsbrev

Juni 2011

PDF Print E-mail

 

Ny publikation fra Foreningen Bevaringsværdige Bygninger

 

D. 14. juni udkommer "Bevaringsværdige Bygninger - I landdistrikterne" fra Foreningen Bevaringsværdige Bygninger. Publikationen rummer resultaterne af en undersøgelse af forholdene for de bevaringsværdige bygninger på landet og ikke mindst deres ejere og brugere.

Læs mere her.


 

Ny mulighed for støtte til renovering - BoligJobplan

 

I dag træder den nye støtteordning, BoligJobplan i kraft. Det giver mulighed for skattefradrag på arbejder i hjemmet, både ude og inde. Foreningen Bevaringsværdige Bygninger opfordrer til opmærksomhed omkring bevaringsværdierne, inden bygge- og renoveringsprojekter igangsættes.

Læs mere her.


 

Go energi - pas på bevaringsværdierne

 

Elsparefonden har skiftet navn til Go' energi og startet en storstilet kampagne for at få danskerne til at energioptimere deres boliger. Foreningen Bevaringsværdige Bygninger håber, at det vil ske med opmærksomhed på og respekt for de bygningskulturelle værdier.

Læs mere her.


 

Bygningskultur Danmark udgiver bogen Bevaringsguide for Bedre byggeskik-huse

 

Bogen sætter fokus på den særlige arkitektur, historie og byggeskik der er forbundet med bevægelsen Bedre Byggeskik og giver vejledning i, hvordan ejere at brugere af disse huse vedligeholder dem bedst.

Se mere her.


 

Nyt fra Bygningskultur Danmark

 

Landsby genopliver andelstanken
Ni projekter har fået støtte til projektet 'Fremtidens Landsby' i Region Midtjylland. Det handler blandt andet om at skabe nyt liv i gamle bygninger. Det skriver DK Nyt.
Læs mere her.
 
Aftale om det europæiske kulturarvsmærke
EU-kommissær Androulla Vassiliou glæder sig over, at EU's kulturministre er blevet enige om at lancere et "europæisk kulturarvsmærke", som vil sætte fokus på steder, der markerer EU's historie og udvikling. De første steder, der får det nye mærke, præsenteres i 2013.

Læs mere her

 

Kvalitetsturister på Nørholm Gods
Nørholm Gods har deltaget i Realdania projektet "Fremtidens Herregård" og kunne onsdag den 18. maj klippe snoren ind til deres nye værelser i hovedbygningens østfløj, som fremover skal huse overnattende turister.
Læs mere her.

 

Nyt fra Kulturarvstyrelsen

 

Vandmølledriften sikres

Kulturarvsstyrelsen er i øjeblikket ved at udvide fredningen af 11 vandmøller. Det sker for at sikre, at de historiske møller også i fremtiden kan fungere og opleves som helstøbte miljøer med roterende hjul og plaskende vand.

Læs mere her.


 

Til toppen

Borgergade 111, 1300 København K, Telefon: 3122 3298, Fax: 4557 1011, e-mail: sekretariat@bev.dk